TANSSI- JA LIIKUNTAPALVELUT SYKSY 2021

Syksyn 2021 senioreiden tanssi- ja liikuntaryhmät alkavat maanantaina 20.9.2021

Paikka on Dance Teamin sali Kalevassa, osoitteessa Takojankatu 4, 33540 Tampere.

Paikalle pääsee bussilla  (lähes oven eteen). Myös Sammonkadun tai Kalevantien bussipysäkeiltä sekä Sammonkadun ratikka pysäkiltä on lyhyt matka. Salin edessä on kolme Dance Teamin pysäköintipaikkaa ja talon takapihalta löytyy myös parkkipaikkoja.

Maanantaisin klo 11.00 TANSSIEN TASAPAINOA (jatkoryhmä)

Ryhmät toteutuvat jos ilmoittautuneita on vähintään 8 henkilöä. Senioreiden kuntojumppaan ei valitettavasti saatu tarpeeksi osallistujia, mutta yritetään uudestaan kevätkaudella 2022.

Ryhmiin kertamaksu 7 €/tunti. Jos sinulle jäi keväältä 2020 lippuja, voit käyttää ne syksyn 2020/2021 aikana. Toistaiseksi en myy uusia lippukirjoja koronan aiheuttaman epävarman tilanteen vuoksi. Voit siis maksaa niistä kerroista kun käyt ja kokeileminenkin onnistuu ilman sitoutumispakkoa. Maksuksi käy raha tai pankkikortti.

RYHMIEN SISÄLTÖ:

TANSSIEN TASAPAINOA RYHMÄT

Tanssien tasapainoa on senioreille suunnattu 60 min. tanssillinen ryhmäliikunta harjoittelu. Paria ei tarvita, vaan harjoitteita ja askelsarjoja tehdään itsenäisesti musiikin tahdittamana ohjaajan mallin mukaan.

Harjoittelu sisältää

  • alkuverryttelyn, jossa tehdään helppoja askelsarjoja ja kehon liikkuvuusharjoitteita

  • varsinaisen harjoitteluosan sisältäen 1-2 tanssialajia

  • lyhyen ja palauttelevan loppuverryttelyn sisältäen päälihasryhmiin kohdistuvia venyttelyitä

 

MIKSI TANSSIEN TASAPAINOA RYHMIIN?

 

Tanssien tasapainoa ryhmiin on valittu sellaisia tansseja, joissa esiintyy erityisesti tasapainon harjoittamista tukevia elementtejä. Harjoitteet parantavat myös alaraajojen lihasvoimaa.

Tanssiminen on hauskaa ja harjoittelua tulee huomaamatta.

Aiempaa tanssikokemusta ei tarvitse olla, vaan alkeisryhmässä aloitetaan helpoista ja lyhyistä perusaskelluksista sekä harjoitellaan oman kehon hahmottamista. Jatkoryhmässä edetään sitten pitempiin askelsarjoihin ja otetaan mukaan lisää tansseja. Samalla harjoitat myös muistia.

Nauti musiikista. Tuttu tanssimusiikki luo positiivisia tunnetiloja ja saattaa herättää muistoja. Toisaalta taas uudempi tai oudompi musiikki voi ”kolahtaa” tanssin kautta.

Tule oppimaan myös jotain uutta tai kertaamaan vanhaa. Mm. näitä musiikki- ja tanssilajeja pääset harjoittelemaan: samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive, fusku, bugg, hidas valssi, tango, quickstep, valssi, humppa, fox, jenkka, merenque, salsa, bachata, charleston jne.

Vaikka harjoittelet ryhmässä, voit silti tehdä omien voimavarojen mukaan tai rauhallisemmin.

Tanssiharjoittelu parantaa myös ryhtiä, nivelten liikkuvuutta, reaktionopeutta, lisää aerobista kestävyyttä sekä oman kehon, tilan ja suuntien hahmottamista.

Tanssien tasapainoa ryhmillä on pitkä perinne. Ensimmäiset ryhmät starttasivat jo syksyllä 2008. Ohjaajana toimii fysioterapeutti.

 

JOTEN TÄSSÄ MUUTAMIA SYITÄ ALOITTAA TANSSIEN TASAPAINOA HARJOITTELU!

 

AJANKOHTAISET ILMOITUKSET:

PÄIVITYS 19.9.2021

Tanssi-ja liikuntatunnit alkavat ma 20.9.2021

PÄIVITYS 20.8.2021

Tanssi- ja liikuntatunnitien olisi tarkoitus jatkua syksyllä 2021 maanantaisin. Aloitusajankohta varmistuu myöhemmin, kun tiedetään aiheuttaako korona rajoituksia sisäliikuntaan.

PÄIVITYS 24.1.2021

Tanssi- ja liikuntatunnit toistaiseksi tauolla. Noudatamme suosituksia koronan välttämiseksi. Ilmoitamme heti kun pääsemme jatkamaan.

PÄIVITYS 12.9.2020

Tanssi- ja liikuntatunnit jatkuvat syksyllä 2020 maanantaisin 28.9. alkaen (mikäli ei uusia koronarajoituksia). 

Päivitys 28.3.2020

Kaikki tanssi- ja liikuntaryhmät peruttu toistaiseksi. Tiedotan heti kun päästään jatkamaan.

HUOM! Päivitys 14.3.2020

Tanssi- ja liikuntatunnit ovat peruttu 16.3 ja 23.3.

Hillitäksemme koronaviruksen leviämistä ja suojataksemme asiakkaitamme, noudatamme kehotusta välttää kokoontumisia. Jatkosta tiedotetaan myöhemmin. Pahoittelut peruutuksesta!

Lisätty kevään 2020 tanssi-ja liikuntapalveluiden aikataulut.

SENIOREIDEN KUNTOJUMPPA

Senioreiden kuntojumppa on 60 min. kestävä harjoittelu, jossa voidaan käyttää myös välineitä (esim. vastusnauhoja, pikkupalloja, jumppakeppejä ym.).

 

Harjoittelu koostuu

  • alkuverryttelystä, joissa kehon lämmittelyä, helppoja askelsarjoja ja tasapainoharjoittelua pystyasennossa

  • lihaskunto-osuudesta makuulla lattialla

  • loppuvenyttelyistä